Ростислав Фук

Тернопільські поліцейські викрили продавця нелегальної зброї (фото)

Усі заборонені предмети слідчі направили не експертизу

Продавця нелегальної зброї викрили оперативники Тернопільщини. Торгував забороненим товаром житель Вараського району Рівненщини. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Оголошення про продаж зброї чоловік розмістив в інтернеті. За гвинтівку «Мосіна», чоловік просив 2400 гривень. 

У ході проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські провели оперативну закупку. Рушницю підозрюваний надіслав поштою, а гроші попросив закинути на банківську картку.

Зібравши достатньо доказів, слідчі оголосили підозру чоловікові відповідно до статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Гвинтівку оперативники передали на експертизу. За попередніми даними - це нарізна вогнепальна зброя зразка 1891/1930 років. Експерт припускає, що продавець самостійно вкоротив ствол та відчистив її від бруду перед реалізацією.

Крім цього слідчі та працівники кримінальної поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури провели обшуки у помешканні жителя Рівненщини. У чоловіка виявили та вилучили іншу вогнепальну зброю та набої. Усі заборонені предмети слідчі направили не експертизу. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває слідство.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео