Тернопільські поліцейські відвідують дитячі табори та нагадують про правила безпечного відпочинку (фоторепортаж)

DSC06403

Відпочинок у таборах, на природі, в селах, на морі або у місті - юні жителі Тернополя та області пішли на літні канікули.

Про це повідомляє Досьє 102.

Працівники відділу ювенальної превенції та патрульної поліції Тернопільщини з профілактичною метою відвідали літній оздоровчий дитячий табір, що розташований в Борщівському районі. Правоохоронці нагадали діткам правила відпочинку влітку та провели з ними пізнавальні бесіди й цікаві ігри.

Поліцейські нагадали основні правила поводження з електро- та газовим обладнанням, при спілкуванні з незнайомцями, під час відпочинку на природі, зокрема про розпалювання вогнищ та купання у водоймах. Проте правила стосувалися не лише дітей, але й дорослих.

- Не можна залишати діток самих у квартирах, а також в автомобілях, якщо температура повітря досягає більше 22 градусів при закритих вікнах. Бувають трагічні випадки, коли дітки просто задихаються. Тому будьте уважними та обережними, коли залишаєте своїх діток наодинці з небезпеками, - звернулася до дорослих начальник відділу зв'язків з громадськістю УПП Олександра Мялковська.

Пояснили поліцейські юним відпочивальникам не лише, як орієнтуватися та діяти у складних ситуаціях, але й нагадали про необхідність розвитку спостережливості, обачності та уваги. Роз'яснили неповнолітнім і правові аспекти кримінальної та адміністративної відповідальності.

- Заходи профілактики з дітьми здійснюються на постійній основі, але зараз увага більш сконцентрована, бо діти пішли на відпочинок, на літні канікули і небезпека їхнього травмування, зникнення є високою. Тому наші сили зумовлені на те, щоб проводити профілактичні заходи з дітьми, - каже старший інспектор відділу ювенальної превенції Микола Подлецький.

Тетяна - закінчила десятий клас. Дівчина мріє про спеціальність експерта-криміналіста, а тому зустріч у таборі з правоохоронцями стала для неї ще більш повчальною та корисною.

- Мені ця інформація пригодиться, розмови були цікавими, бо закони ми повинні знати, оскільки незнання законів не звільняє від відповідальності. Найцікавіше було слухати про дорожні знаки, бо я планую у майбутньому отримати права водія, - каже вона.

Юнаки та дівчата запевнили та пообіцяли правоохоронцям дотримуватися правил поведінки під час літнього відпочинку.

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео