Ростислав Фук

Тернопільські правоохоронці викрили пенсіонерку з Запоріжжя на співпраці з окупантами

Жінці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

72-річній жительці Запоріжжя оголосили підозру в організації псевдореферендуму на окупованій території. Про це повідомили у сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Управління СБУ в Тернопільській області.

Проросійськи налаштована жінка після окупації росіянами селища Розівка брала участь у мітингах окупаційної влади та закликала співгромадян підтримати приєднання населеного пункту до складу «донецької народної республіки».

Згодом вона допомагала загарбникам організувати незаконний референдум щодо приєднання Запоріжжя до складу країни-агресора, агітувала громадян брати участь у голосуванні, складала списки людей, які виявили бажання взяти участь у псевдореферендумі, координувала роботу представників так званої «виборчої комісії», а також доставлення вже заповнених бюлетенів для підрахунку.

Наразі підозрювана переховується на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Їй заочно повідомлено про підозру за частиною 5 статті 111-1(колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео