Тамара Коблик

Тернопільські співробітники СБУ розслідують справу сепаратиста

Обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі у Бердянську, вилучав українську символіку й автомобілі — підозрюють донеччанина

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець м. Донецьк 22 травня 2022 року добровільно вступив до складу незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Запорізької області - «управление внутренних дел по городу Бердянску и Бердянскому району».

На посаді оперуповноваженого відділу кримінальної поліції вищеназваного управління він до 12 грудня 2022 року здійснював незаконні обшуки помешкань громадян України, вилучав у них українську символіку, зброю та автотранспорт, виконував інші злочинні завдання окупаційної влади.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел та пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео