Тернопільські активісти взялися прискорити дворічну судову тяганину (відео)

Громадські активісти під стінами міськрайонного суду намагалися зрушити з мертвої точки справу правоохоронців, яких затримали  при одержанні хабара ще влітку 2013-го. Тоді працівники Управління СБУ Тернопільщини, за підозрою в отриманні хабара, затримали посадовців Міндоходів в області та міліції.

АНДРІЙ ТУРКО, представник «Центру Антикорупції»:

«Ми хочемо, щоб Україна втратила тавро корупції. Кругова порука, яка миє один одному руки. На жаль, держава не має серйозних важелів впливу, для того, щоб розглянути ці всі запитання. Тому громадські об’єднання повинні об’єднатися між собою і впливати на ці всі процеси. Тому що інакше, конкретних дій не буде».

Нагадаємо, два року тому, працівники Управління СБУ Тернопільщини, за підозрою в отриманні хабара, затримали посадовців Міндоходів в області та міліції. Чиновників взяли на гарячому у самому центрі міста, біля магазину «Молоко», коли ті отримували гроші від підприємця, за не проведення перевірки. Фактів та доказів було досить, щоб відкрити кримінальну справу. Їм загрожувало позбавлення волі на термін до 10 років. Однак, кажуть активісти, крапки у цій історії не поставили і досі.

ІВАН КОВАЛИК, голова «Самооборони Майдану Тернопільщини»:

«Жодного разу, коли приходили журналісти, коли приходили громадські активісти, жодного разу ще не відбулося засідання. Його завжди переносять, тільки хтось приходить, його зразу переносять на наступний раз».

Так було і цього разу. Засідання суду, яке тривало кілька хвилин, через неявку однієї зі сторін, перенесли на 7 серпня.

ІВАН КОВАЛИК, голова «Самооборони Майдану Тернопільщини»:

«Ми сьогодні приходимо на суд, біля суду вже сидять поплічники цих хабарників і вже починають в телефонному режимі вирішувати питання, щоб якось корегувати справу, щоб її перенести».

Активісти вважають, що обвинувачені мають бути під вартою, і наполягають на зміні запобіжного заходу. З такою пропозицією після засідання вони вирушили до судді.

ІГОР ВАСИЛІВ, активіст Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан»:

«Суддя сказав, що якщо прокуратура буде просити міру запобіжного заходу змінити, він розгляне це».

Тому активісти звернулися до прокурора області. Він візьме цю справу під особистий контроль, інформує intb.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео