Тернопільські фотографи поскупились на світлини з Майдану

На Театральному майдані триває фотовиставка "Обираючи Європу".

Майже 70 фотографій українських і тернопільських фотографів розмістили на 5 стендах активісти громадського руху «Народний Контроль». На виставці, яку приурочили до Днів Європи, висвітлені найяскравіші події боротьби українців за європейський вибір у 2013-2014 роках. 

Фотографій тернопільського Майдану не так багато, адже на проект відгукнулись лише два тернопільські митці: Олександр Ростов та Андрій Шевчук. Деякі хотіли щось від виставки мати, деякі зголошувалися запізно, коли фотографії вже були роздруковані.

«Ми звернулися до фотографів через Інтернет, щоб безкоштовно надали свої фотографії з тернопільського Майдану, - пояснив заступник голови Тернопільської обласної організації «Народний контроль» Петро Жук. – Дехто скидав свої фото без права публікування, ми вели з ними переговори. Як потім виявилось, вони хотіли продати ці фотографії. Ми громадська організація, нам нема сенсу викупляти фотографії на дводенну виставку. Це громадський проект, через який ми хотіли нагадати тернополянам, з чого все починалось. Не відступатимемо з європейського курсу і зараз. Для порівняння на виставці представлені світлини зі столичного Майдану, де відбувалися основні події, і з наших місцевих віче».

Фотовиставка триватиме ще сьогодні, 17 травня з 12:00 до 18:00 на Театральному майдані.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео