Тернопільські школярки розповіли Президенту про свої винаходи

18 травня з нагоди Дня Науки Президент України Петро Порошенко зустрівся з переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Тематика робіт слухачів обласного відділення МАНУ відповідає вимогам сьогодення, а сучасна ситуація в країні безпосередньо відображається в дослідженнях юних винахідників. Цьогоріч вони представили патріотичні проекти з військової тематики, повідомляє «Доба».

Тернопільщину на зустрічі представляли дев’ятикласниця Юлія Сенюта, яка придумала надійну броню, що може захистити військову техніку від уражень ворожими снарядами, та Оксана Мурдза, яка розробила електромагнітну бомбу для боротьби з ворожими безпілотниками. Винахід здатен вивести з ладу електроніку ворожого об’єкта, його радіус дії – 100–200 метрів.

На зустрічі з Президентом побувала й слухачка Тернопільського відділення МАН Валентина Лозіна, яка отримала диплом І ступеня у двох секціях (всесвітня історія; економічна теорія та історія економічної думки) на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео