Тамара Коблик

Тернопільський професор-біолог святкує ювілей

Микола Барна понад 50 років працює у Тернопільському педуніверситеті. Студенти і випускники дякують йому за мудрість та людяність і бажають многая літа!

85-річний ювілей 8 лютого святкує доктор біологічних наук, професор кафедри ботаніки та зоології Тернопільського національного педуніверситету, заслужений діяч науки і техніки України, академік Микола Миколайович Барна. 

Вченого привітали на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

У колективі університету та за його межами знають і шанують Вас як видатну особистість, відомого викладача і вченого, висококваліфікованого фахівця. Ви належите до славної когорти науково-педагогічних працівників, якими пишається наша держава, - йдеться у повідомленні.

Микола Барна більше 50-ти років працює у педуніверситеті, з яких 16 – на посаді декана природничого (з 1997 р. – хіміко-біологічного) факультету. 

Привітання з ювілеєм набрало сотні вподобань у соцмережі. У коментарях професора вітають студенти і випускники, деякі з них закінчили хіміко-біологічний університет 30-40 років тому. Миколі Барні бажають миру, здоров'я і многая літа. Дехто ділиться зворушливими спогадами. 

Щире вітання з Карпат, Миколо Миколайовичу! Завдяки вам наш природничий факультет завжди був на висоті: ми з вами садили дерева, виривали кульбаби, шили гербарії, любувалися лілією лісовою, ми просто були щасливими студентами з вами. Дякую вам за вашу мудрість і людяність, многая вам літ і Божої опіки, мирного неба, - написала у коментарях випускниця 1982 року Mariia Shkribliak.

Фото з сайту ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео