Ростислав Фук

Тернопільський спортсмен виборов «срібло» на Кубку світу в США

Ця медаль стала першим здобутком української команди на змаганнях

Тернопільський паралімпієць Тарас Радь – срібний призер етапу Кубка світу з лижних перегонів та біатлону в США. Про це повідомили на сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації.

Фінальний етап Кубка світу з 1 до 8 березня 2023 року триватиме в американському місті Мідвей. Загалом у етапі кубку світу беруть участь спортсмени з 18 країн світу. Команду України на цих змаганнях представляють 12 спортсменів.

У складі Національної паралімпійської збірної команди України серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору у класі LW 10 - 12 (сидячі) змагається тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, заслужений майстер спорту України біатлону Тарас Радь.

Спортсмен відкрив свої виступи на цих престижних змаганнях «сріблом». Ця медаль стала першим здобутком української команди.

Відтак у лижних перегонах спринт класичним стилем Тарас Радь виборов срібну нагороду. 2 березня за розкладом - індивідуальна гонка вільним стилем (5 км).

До слова, тренер Тараса - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Фото з допису Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео