Ростислав Фук

Тернопільському біатлоністу Дмитру Підручному зробили операцію в Німеччині

Капітан чоловічої збірної України зіштовхнувся з проблемами з коліном під час фінальної підготовки до сезону 2022/23

Підручний

31-річний український біатлоніст Дмитро Підручний переніс операцію на травмованому коліні. Операція провели 8 грудня у німецькій клініці. Про це спортсмен повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Операція пройшла успішно. Частинки мого меніска воз'єдналися. Попереду процес відновлення. Усім дякую за побажання! Повернуся сильнішим, - написав він.

Операцію робили в Німеччині

Як писали раніше у телеграм-каналі Федерації біатлону України, а також сам Дмитро підтвердив у коментарі Суспільне Спорт, капітан чоловічої збірної України зіштовхнувся з проблемами з коліном під час фінальної підготовки до сезону 2022/23, через що пропустив частину останнього передсезонного збору. На першому етапі Кубка світу Підручний стартував лише в естафетних перегонах, після чого його не заявили на наступні старти.

Тренер збірної України Юрай Санітра казав, що в Австрії Підручний пройде додаткове медичне обстеження. За результатами цього обстеження було прийняте рішення про хірургічне втручання. 

Як розповів спортсмен, його стан погіршився після старту в естафеті. Також Дмитро конкретизував, що попередні обстеження не вказували на наявність проблеми у меніску, його лікували від проблеми зі зв'язкою.

Стан погіршився після естафети. За п‘ять днів до виступу в ній я вже не відчував ніякого болю в коліні. Попередні обстеження, які ми робили вдома, та симптоми і ознаки попередні не вказували жодним чином на те, що є проблема з меніском. Було видно, що є проблема зі зв‘язкою, її лікували. Уже за п‘ять днів до естафети коліно не турбувало, тому Юрай Санітра вирішив поставити мене на перегони. Перше коло я пройшов без проблем, а наприкінці другого я почав відчувати біль в коліні. Вже на третьому тримався «на зубах». Важко йшов на заключному колі, бо біль був дуже сильний, - розповів Підручний.

За попередньою інформацією спортсмен пропустить 4-6 тижнів після хірургічного втручання. Таким чином, Підручний точно пропустить усі грудневі старти, а також, найімовірніше, січневі також. Його повернення може відбутися перед чемпіонатом світу у лютому.

Фото Anders Wilkund та Дмитра Підручного

Вибір читачів за тиждень

Відео