Тернопільський астроаматор шукає ентузіастів астрономічних спостережень

20314492_1891246654458504_2142998684_o

Аматорська астрономія — один з видів хобі, який включає спостереження, зйомку або дослідження астрономічних об'єктів і явищ. Астрономів-любителів досить багато і вони розкидані по всьому світу. Вони патрулюють небо, вишукуючи планети, зорі, комети... І, звісно ж, об’єднуються заради спільних спостережень та обміну досвідом.

Тернополянка Таня Свинарик-Іващенко захопилася астрономічними спостереженнями минулого року. Читання книг і статей в інтернеті, звісно, розширює кругозір, але спілкування з іншими астрономами-аматорами все-таки є необхідною умовою для самовдосконалення у цій сфері, вважає Тетяна.

Знайти інших астроаматорів у соціальних мережах не так вже й просто - дехто просто не зазначає про своє хобі і на перегляд профілів витрачається надто багато часу. Тож тернополянка просить допомогти їй у пошуках інших астрономів-любителів Тернопільщини, аби вони могли об’єднатися в клуб за спільними інтересами. Мета утворення спільноти: популяризація астрономії на Тернопільщині, обмін досвідом між досвідченими астрономами і початківцями, астрофотографування та астровідеозйомка, спілкування та організація астрономічних заходів тощо.

Відтак, якщо Ви чи Ваші друзі захоплюєтеся спостереженнями за зоряним небом, маєте телескоп чи плануєте його невдовзі придбати, бажаєте отримати поради щодо перших спостережень або володієте досвідом, яким можете поділитися із новачками, долучайтеся до Астроклуб Тернопіль.

Вибір читачів за тиждень

Відео