Тернопільський м’ясокомбінат налагоджує випуск ковбасних виробів, які можна їсти «зі шкіркою»

img_5530-copy

Унікальну лінію очистки кишки придбав структурний підрозділ компанії «Агропродсервіс» Тернопільський м’ясокомбінат. Налагоджувати та робити перший її запуск в Україну приїхав власник англійської компанії, що виготовила цю лінію, Кріс Райт, пише agroprodservice.

«Ми запропонували нашим партнерам машину, яка дає змогу очистити кишку свині до такої степені, що її можна не тільки використовувати як оболонку для ковбасних виробів, але і споживати без жодної шкоди для організму». – говорить пан Райт.

 

img_5554-copy
img_5554-copy

За словами фахівців, спочатку кишка, яка в цю машину поміщається посередині, проходить глибоке рівномірне очищення, технологія глибини проникнення якої дозволяє максимально провести чистку від фізичного забруднення. Потім на 4 години кишка поміщається в дуже холодну воду, де повністю вимивається від залишків крові. Згодом на 21 день – в соляну суміш, де сіль розчиняє всі шкідливі речовини. Тільки після цього, пройшовши щільну промивку теплою водою, кишка стає придатною для наповнення м’ясом та виготовлення ковбаси.

img_5538-copy
img_5538-copy

Середня довжина кишки свині становить 21 метр. Максимальна продуктивність встановленої машини для очистки – 200 кишок свиней за годину. Тобто, понад 4 км свинних кишок може очищатися протягом однієї години.

Гарантія на машину поширюється на 2 роки, але при правильній експлуатації та догляду за рухомими частинами, термін гарантійної експлуатації становить до 10 років. 

Вибір читачів за тиждень

Відео