Євгенія Цебрій

Тернопільський торговий центр обмежив вхід відвідувачам без COVID-документів 

3b18453455fead68db5147ebe2050a48

ТРЦ «Подоляни» обмежив вхід для невакцинованих відвідувачів із 6 грудня. Обмеження не стосуються дітей віком до 18 років. Відповідне повідомлення з’явилося на сторінці центру у Facebook.

- З 6 грудня вступають у дію нові правила карантинних обмежень та відвідувань громадських закладів. Торговий центр працюватиме у звичайному режимі, оскільки вакциновано 100% персоналу. Обслуговування відвідувачів відбуватиметься за умови, якщо є один з COVID-документів, - йдеться у повідомленні.  

Документами, за якими пропустять у торговий центр, можуть бути: 

 -  «жовтий» COVID-сертифікат або паперова довідка 063-О (чинні 30 днів);

 - «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів);

 -  міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);

 - іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів);

 -  негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена  (чинний 72   години);

 - сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення    діагнозу).

Для тих, в кого немає таких документів, будуть доступні лише аптеки, зоомагазин, супермаркет та продуктові магазини, хімчистка, магазини з продажу мобільних телефонів та побутової техніки, а також мобільний пункт вакцинації, розташований на другому поверсі. 

Нагадаємо, від 6 грудня посилили карантинні обмеженні у «жовтій» зоні, в якій перебуває Тернопіль. Відвідувати громадські заклади можна лише людям з ковідними документами. Така норма поширюється і на співробітників цих закладів. 

Як повідомив заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев, вимога щодо надання COVID-документів не поширюється при відвідуванні продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій. А також обмеження не стосуються дітей до 18 років. 

- Щеплення здійснюють до 18 років, в окремих випадках за певними показами з 12 років, але ці щеплення не масові, - каже він. - Із врахуванням цього на дітей не поширюються обмеження, і вони можуть відвідувати заклади, як і вакциновані. Але в окремих випадках у них можуть поцікавитися віком, тому бажано мати з собою документи, які засвідчують вік. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео