Тернопільський тренер розповів, що потрібно їсти, щоб бути стрункою

unnamed (31)

Дуже багато людей у погоні за струнким тілом звертаються до дієт, однак це велика і груба помилка. Тож потрібно просто правильно харчуватися. Причому кожен прийом їжі потрібно продумувати.

Про те, що варто їсти на сніданок, обід та вечерю ТЕРЕНу розповів тернопільський тренер. Однак нині ми розповімо вам лише про сніданок.

Як, зранку поснідаєш, так день проведеш. Тому до сніданку потрібно відповідально ставитися, якщо ти хочеш виглядати бадьорою на весь день. Нехтуючи правильним сніданком можна набрати зайву вагу. Існує думка: чим менше їсиш, тим більше худнеш. І це не правильно. Сніданок – це один з найважливіших прийомів їжі за день. Про це знали ще в далекому минулому. Не випадково народилося відоме прислів'я: «Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай для ворога». На цьому принципі побудована і сучасна дієтологія - корисний сніданок повинен бути калорійним. Правильний сніданок повинен складати не менше 30-40% від всього денного раціону. Крім того, ранковий прийом їжі повинен бути раннім. Дієтологи вважають, що чим раніше організм отримає їжу, тим швидше запуститься процес обміну речовин. У підсумку це призведе до швидкого спалюванню жирів і схудненню. Якщо ж в організм не надійде ранкова їжа, він буде інстинктивно накопичувати жирову тканину, підстраховуючись від подальшого голоду.

Сухі сніданки є не корисними для людини, яка хоче бути здоровою. В основному швидкі сніданки – це рисові, житні, кукурудзяні пластівці, снеки, батончики, мюслі швидкого приготування, які потрібно заливати молоком або свіжо-вижитим соком, йогуртом, і вони готові до вживання.

Правильне харчування для схуднення і такий сніданок є несумісними, так як сухі сніданки в своєму складі мають дуже багато цукру, різних підсолоджувачів і підсилювачів смаку. Таким чином, всі ці добавки перекривають всю користь від молока та інших корисних інгредієнтів, засмічуючи наш організм шлаками. Також в сухих сніданках міститися швидкі вуглеводи, які швидко розщеплюються і дають великий приплив енергії, але вже через короткий час знову хочеться їсти. Швидкі вуглеводи також сприяють ожирінню, збільшують кількість цукру в крові, різко викидаючи велику кількість інсуліну. Також в сухих сніданках бракує клітковини, яка необхідна для жіночого організму. По своїй користі вони більше нагадують кондитерські борошняні вироби.

Тому, щоб організувати правильне харчування для зниження ваги на цілий день, потрібно не лінуватися, встати раніше і приготувати корисний сніданок, використовуючи овочі, фрукти, горіхи і молочні продукти. А ще найкраще написати на тиждень наперед харчування і мати продукти в холодильнику. Анастасія Маланюк

Вибір читачів за тиждень

Відео