Тернопільських дітей «світитимуть» під одним дахом

У поліклінічному відділенні міської дитячої комунальної лікарні відкрили флюорографічний кабінет.

Відтепер понад 8 тисяч підлітків від 15 до 18 років проходитимуть флюорографічне обстеження в одному місці - у міській дитячій поліклініці на вулиці Гоголя, 16.

«У дитячій поліклініці створено спеціальну службу флюорографії – такої раніше у місті не було. Тобто у приміщені зроблені ремонти, куплено сучасний, цифровий флюорографічний апарат, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Тепер у кабінеті можуть проходити медогляд близько 4500 дітей, які вчаться у профтехучилищах. А також 3500 школярів. Це діти віком 15-18 років, які і зобов’язані регулярно проходити флюорографію».

Як запевняє головний лікар міської дитячої лікарні Роман Книш, головна перевага такого флюорографічного кабінету полягає у тому, що всі результати зберігатимуться в одній базі даних.

«Ми розпочнемо вносити у базу даних всіх юних тернополян, які проходитимуть флюорографічне обстеження. Це дасть можливість відслідковувати хворих у одному місці, а не збирати дані по них з усіх куточків Тернополя», - зазначає Роман Книш.

Вже через місяць флюорографічний кабінет запрацює. До слова, проходження флюорографії у ньому безкоштовне.

На обладнання та ремонт флюорографічного кабінету з бюджету міста витратили 780 тисяч гривень.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео