Тернопільських призовників урочисто провели на строкову службу

Сьогодні, 4 листопада, відбулась урочиста відправка призовників області до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, у рамках осіннього призову на строкову військову службу.

«Однозначно, на передовій хлопці не служитимуть, згідно указом Президента та згідно військової доктрини України військовослужбовці строкової служби не будуть приймати участь в бойових діях, по прибутті у військову частину вони отримають форму і стануть до строю у свої підрозділи»,- розповідає військовий комісар тернопільського обласного військкомісаріату полковник Володимир Катинський. 

Здійснюється відправка в кількості 63 чоловік. Призовники будуть відправлені у військові частини Десну, Старичі, 20 чоловік будуть відправлені в Миколаїв у військово-морські сили. Далі з військових частин будуть відправлені в пункти постійних дислокацій, в базові військові частини де проходитимуть службу.

Двадцятирічний призовник Тарас з Кременеччини налаштований патріотично, коментує своє відправлення так:  «Це моя ініціатива, але в мене й не було вибору, обов'язок є обов'язок, відслужив, прийшов - мужиком став».

Ще один призовник Олег Захарків прокоментував свою майбутню службу словами: «Кажуть, чоловік має зробити три речі в своєму житті: побудувати будинок, посадити дерево, виховати сина. Але ніхто не каже нам, як вберегти дерево від шкідника, сина – від поганого впливу, а житло – від чужинця. Ми їдемо за військовим ремеслом, сьогодні ми їдемо вчитись. Миру нам».

Батьки з переживаннями відправляють своїх дітей, зі сльозами на очах говорять:

 «Налаштовані тривожно. Він хотів йти, і йде служити. Я хочу, щоб він щасливо відслужив. Вернувся здоровим. Ми будемо чекати його повернення».

Призовники отримали благословення від священнослужителів.

Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео