Тернопільським студентам вручили премії від канадського фонду

Студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка отримали премії Фонду імені Володимира Кузя.

За рішенням Комісії з призначення премій, цьогорічних претендентів на нагородження обирали, оцінюючи їхні високі досягнення у навчанні, науково-дослідній роботі, спорті та за активну громадську позицію. Вже восьмий рік поспіль вручати нагороди у педуніверситет приїздить почесний академік Острозького Академічного Братства, племінниця засновника Фонду Віра Маланчій. Цього року разом з нею у виш завітав учень Володимира Кузя Богдан Колос.

Фонд створений на кошти Володимира Кузя, громадського діяча української діаспори в Канаді. Опинившись на чужих землях, він ніколи не забував про свою Батьківщину, завжди пропагував українську культуру. Окрім цього, він викладав історію України, завжди намагався допомогти землякам.

«Володимир Кузь вивчав право у Львові, але жодного дня не працював за спеціальністю. А в душі він був, звісно, педагогом, який жив за правилом «Бути вірним Богові й Україні»,- каже пані Віра.

На урочистому зібранні студентського активу премії вручені таким студентам:

– Барану Богдану, студенту історичного факультету, голові наукового товариства студентів та аспірантів ТНПУ ім.В.Гнатюка;

– Мухіній Ірині, студентці Інституту педагогіки та психології, голові Студентської ради ТНПУ ім. В.Гнатюка;

 – Міщишину Володимиру, студенту історичного факультету, волонтеру АТО;

– Кутраню Андріану, студенту географічного факультету, бійцю добровольчого батальйону;

– Круку Сергію, студенту факультету фізичного виховання, чемпіону України з легкої атлетики.

Захід відбувся у форматі бесіди, під час якої кожен із стипендіатів розповів про свої досягнення, успіхи та власне бачення майбутнього України.

«Я дуже задоволений, що визнають нашу працю, затрачений час. Думаю, що такі стипендії додатково стимулюватимуть студентів до більш старанного виконання своїх обов’язків, навчання та прогресивного розвитку своєї спеціальності», - сказав цьогорічний чемпіон України з легкої атлетики зимового чемпіонату Сергій Крук.

За інформацією прес-служби ТНПУ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео