Орест Сарматський

«Тернопільводоканал» оштрафували на майже 390 тисяч гривень

630_360_1623760049-641

Комунальне підприємство «Тернопільводоканал» 23 грудня 2021 р. оштрафовано Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приймання та очищення стічних вод.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.

- Під час розгляду справи було встановлено, що КП «Тернопільводоканал» висувало перевізникам, що вивозили спецтранспортом від споживачів, не приєднаних до системи централізованого водовідведення, безпідставні вимоги з надання інформації про якісний склад відходів. Підприємство висувало вимоги на підставі ним же розроблених та затверджених виконавчим комітетом Тернопільської міськради правил. У разі невиконання цих вимог підприємство застосовує коефіцієнт, що підвищує плату за його послуги у три рази, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що законодавством, яке регулює відносини між водоканалами та перевізниками рідких відходів, не передбачено обов’язок останніх самостійно визначати якісний склад стічних вод. Відповідно, не передбачено і застосування коефіцієнтів при розрахунках плати за послуги у разі невиконання вимог. 

За порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції», що призвело до ущемлення інтересів споживачів, на порушника  накладено штраф 389 824 грн та зобов’язано у двомісячний строк з дати отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Фото Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео