Дарія Шевченко

Чого і кого торкнуться обмеження міжнародних сполучень?

f4bf8f7-e0f3c96-covid

«Терен» писав про те, що в Україні повністю закривають авіасполучення з 17 березня у зв’язку із впровадженням карантину через коронавірусну інфекцію. Чого і кого саме торкнеться обмеження, розповіли на сторінці Нова митниця.

Відомо, що громадяни України, які зараз перебувають за кордоном, можуть повернутись додому впродовж двох діб. Усі, хто не встигає з об’єктивних причин це зробити, мають звернутись до українських консульств. Їх повертатимуть додому окремими нерегулярними рейсами.

Також встановлені обмеження не стосуються здійснення міжнародних вантажних перевезень. Тобто, екіпажі суден, автомобілів, літаків зможуть заходити на територію України, але будуть піддаватись медичному огляду.

«Терен» писав і про те, що Словацька Республіка скасувала залізничні сполучення з усіма країнами. Через деякий час ввела заборону і на переміщення повітряним та залізничним шляхом Молдова, Польща, Чехія. Болгарія до кінця тижня оголосить список країн, куди громадянам не дозволять їздити, а також список країн, чиїх жителів не будуть пускати в країну.

Стосовно транзиту вантажних автомобілів, то Словенія обмежила їх з Італією, Хорватією, Угорщиною та Австрією. Держмитслужба радить перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами.

Проте, це не стосується гуманітарних вантажів. На митниці їх перевірятимуть швидше – протягом одного дня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео