Дарія Шевченко

Тернополян просять бути обачними: злочинці активізувались і на карантині (відео)

108254-1_large

На час карантину поменшало кількість пограбувань у квартирах, оскільки більшість жителів зараз перебувають вдома. Проте, злочинці на цьому не зупинились і придумали інший план, як виманити гроші у довірливих людей. Про такі шахрайські схеми розповідає ТСН.

Кілька сотень осіб вже віддали в руки зловмисникам чимало коштів. За попередньою інформацією, невідомий ходить по багатоквартирним будинкам, стукає практично у кожні двері. Спілкуючись із мешканцями, шахрай розповідає, що, начебто, він – їх сусід, в якого померла бабуся чи інший родич, та просить гроші на похорон. Звісно, більшість людей співчувають горю та віддають скільки не шкода.

У сюжеті ТСН експерти кажуть, що ця справа хитра і практично безкарна, адже люди самовільно дають кошти. Приватні детективи радять жителям не впускати незнайомців у під’їзди, ким би вони не представлялись: медичними працівниками, комунальниками чи з Пенсійного Фонду.

Друга схема, яка зараз також набрала популярності серед шахраїв, – викачування грошей з банківських карток. У ризику – пенсіонери. Особливо зловмисники активізувались, коли на рахунки літніх людей почала надходити надбавка у розмірі 1000 гривень. До пенсіонерів дзвонять начебто працівники банку і просять повідомити їм останні цифри картки. Згодом вони отримують доступ до рахунку і крадуть гроші.

І третя схема шахрайства, яка зараз набирає обертів, це продаж товару за попередню оплату. Особливо зловмисники продають пігулки від коронавірусу, яких поки не існує. Люди, на жаль, на цей обман ведуться і втрачають кошти.

Поліцейські закликають громадян бути свідомими та не довіряти незнайомцям.

Фото з відкритих джерел, відео ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео