Оксана Бучко

Тернополян просять звернути увагу на пожежу в Чорнобилі, що значно ближче Австралії

93166709_10221825226680794_2879327319116218368_o

Усі пам’ятають бурхливу реакцію тернополян на пожежі в Австралії. Сьогодні така ж проблема в Україні – горить Чорнобиль. Допомагати фінансово закликають усіх свідомих громадян, перераховуючи кошти фонду Червоного Хреста України.

- В Австралії, коли там були пожежі, як сильно журилися українці та активно фондували гроші на рятунок милих коал, - пише тернопільський підприємець Володимир Харкавий. -  Горить Чорнобиль - тиша. Вітаю вас в Україні. Я розумію, що це важко - припинити сприймати нашу країну, як належне. Але раптом вам хочеться допомогти пожежникам та волонтерам, які вже 10 днів безупинно намагаються зупинити пожежі, чи раптом вам хочеться врятувати не лише австралійських, але й українських тварин, то ви можете перерахувати будь-яку суму у фонді Червоний Хрест України.

Наразі Загони швидкого реагування Червоного Хреста України відвезли чергову партію допомоги для пожежників: каремати, респіратори, два бойлери і смачну піцу. Завезли всю допомогу прямо в пожежну станцію на території Чорнобиля. Саме з цієї точки відбувається координація роботи всіх підрозділів.

Перспективи наступні, пише один з волонтерів Дмитро Логгінов:

  1. Пожежу локалізували. Завдяки дощу вдалося приборкати верхову пожежу і зараз залишилися ще поодинокі точки горіння глибоко в лісі, які планово ліквідовують.
  2. Під час пожежі не було постраждалих. Всі фейки що фігурують в інтернеті не відповідають дійсності.
  3. Прогнозують, що цей рік буде дуже посушливий і тому наступні пожежі - це лише питання часу, на жаль. Приблизно очікують що це може статися на початку літа (якщо не почнуться активні дощі).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео