Тернополянам на замітку: 5 вагомих причин ходити пішки кожен день

123

Рух важливий, особливо восени. Адже для того, щоб уникати сезонної нудьги та недуг, необхідно дуже постаратися. Прогулянки містом та осінніми парками в час, коли крони дерев одягнулися у яскраві барви, а подекуди у багряні відтінки, додаватимуть настрою та сповнюватимуть вас нових емоцій. А свіже повітря та мінімальне скупчення людей – безперечно підуть на користь, а не навпаки.

Вашій увазі 5 вагомих причин ходити пішки:

 
  1. Ніщо так не піднімає настрій, як ходьба. Прогулянки на свіжому повітрі рятують від сезонної депресії, і це доведено.
  2. Симптоми алергії та риніти допомагає усунути біг та швидка (спортивна) ходьба.
  3. Люді, які регулярно ходять пішки, краще і міцніше сплять, рідше страждають від безсоння. А хороший сон – запорука щастя.
  4. Кисень, отриманий під час ходьби на свіжому повітрі, принесе користь не тільки для тіла, але й для мозку. Регулярні прогулянки покращують пам'ять, пізнавальні здібності, навички навчання, а також зменшують ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера.
  5. До речі, позбутися болю також допомагає ходьба та свіже повітря, а закріпити цей ефект вам допоможуть позитивні емоції. Безперечно, натовпи у транспорті і черги у крамницях цього не дадуть, але прогулянка набережною чи кінна мандрівка – саме те, що потрібно восени.
 

Ловіть кожну мить, позбувайтеся неприємних думок і гайда на прогулянку. Нехай піша ходьба прибавить вам здоров’я та настрою.

Вибір читачів за тиждень

Відео