Тернополянам на замітку: чому варто їсти сухофрукти

kak-xranit-suxofrukty-v-domashnix-usloviyax

Більшість тернополян, які хоча б трішки цікавилися правильним харчуванням знають про користь сухофруктів. Окрім того, що вони дуже ситні, висушені фрукти ще й насичені чималою кількістю вітамінів.

Сухофрукти - це така корисна і смачна «таблетка», створена самою природою. Мабуть, немає кращого засобу при анемії, авітамінозі або депресії, ніж жменя ароматних сухофруктів. Кальцій в складі сухофруктів необхідний для краси і здоров'я волосся, нігтів та кісток. Магній і калій сприятливо впливають на серцево-судинну і нервову системи, залізо необхідне для нормального процесу кровотворення, клітковина сприяє гарній роботі шлунку.

Відтак, кожен вид сухофруктів містить унікальний комплекс компонентів і по-різному впливає на організм. Родзинки і курага підтримують роботу нервової і серцево-судинної системи. Чорнослив  нормалізує тиск, допомагає боротися з онкологічними захворюваннями, позитивно впливає на стан шкіри і склад крові. Фініки відмінно відновлюють чоловічу силу, а інжир застосовується в народній медицині як протизапальний засіб.

Проте сухофрукти можуть і пошкодити, адже це продукти з підвищеним вмістом глюкози. Тож із обережністю потрібно вживати людям, хворим на діабет. Не рекомендується захоплюватися сухофруктами і людям з надмірною вагою. Допустима норма в день - не більше 30-40 грамів сухофруктів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео