Тернополянам на замітку: чи потрібно проходити 10 тисяч кроків щоденно?

213

Медичний журналіст Майкл Мослі і професор Роб Коупленд з Університету Шеффілда Халлама провели невеликий експеримент, щоб з'ясувати, чи дійсно для підтримки форми людям треба проходити у день не менше 10 тисяч кроків. Висновки, до яких прийшли дослідники, точно змусять вас радіти.

Дві групи учасників експерименту задіяли у дослідженні. Ті, хто потрапив в першу, щодня змушені були проходити 10 тисяч кроків. А учасники другої групи щоденно здійснювати три короткотривалі прогулянки - приблизно в 1000 кроків кожна. Незважаючи на те, що учасники другої групи отримували менше навантаження на свій організм, їх форма в результаті фізичної активності була більш ефективною.

Як по завершенню дослідження зазначив професор Коупленд, справа в тому, що саме помірні навантаження приносять найбільшу користь для людського організму. Крім того, знайти час для тривалої прогулянки завжди складніше, ніж для трьох невеликих тренувань.

Тож не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі, адже у Тернополі й справді є де розгулятися! Залишайтеся здоровими та не забувайте про фізичну активність у вихідні дні. Щасти Вам!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео