Тернополянам на замітку: правила і помилки чітмілу

11

Чітміл (з англ. cheat meal – «шахраювати з їжею») - одне з планових порушень дієти. Він корисний як для вашого фізичного здоров'я, так і для психологічного. А через постійну потребу відмовляти собі в задоволенні – смачній їжі, сидячи на дієтах, настрій здатен псуватись навіть у найжиттєрадісніших людей. Тож для того, щоб був настрій і ви могли з легкістю повертатися до нормального життя і тренувань, потрібен чітміл.

Коли дітей винагороджують смаколиками за хороші справи, дорослі влаштовують собі чітміл, як нагороду за роботу над собою. «Завантаження» як мотивація – гарний спосіб. Ну, зрештою, енергію відновлювати теж якось потрібно.

Поговоримо про правила проведення чітмілу:

- Для людей середньої статури потрібно проводити чітміл не частіше 1 разу в тиждень. Проте, якщо у вас присутня зайва вага, то проводити чітміл потрібно не частіше 2-3 разів на тиждень.

- Під час проведення чітмілу, потрібно не об'їдатись цілий день, а лише в певний час, проте, не з самого ранку. Тобто можна добряче поїсти до і після тренування, а вечеря повинна проходити вже в звичному для вас режимі.

- Чітміл не відміняє грамотно складений раціон. Не виснажуйте себе надмірною кількістю вуглеводів. Як істинний спортсмен і людина, яка має мету, не забувайте про цінність білків у вашому раціоні.

Помилки та ризики під час завантажувальних днів

- Снідати та обідати слід подалі від гаджетів. Втрата уваги та розосередженість несуть за собою переїдання.

- Не потрібно після прийому їжі бігти одразу ж на вагу. Збільшення ваги в день чітмілу можливий, проте вона швидко повернеться на своє місце.

- Чітміл – лише спосіб завантаження організму їжею, а не шкідливими речовинами як тютюнопаління та алкоголь.

- Якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, то всі обмеження, яких ви зазвичай притримуєтесь у зв'язку з хворобою, поширюються і на чітміл.

- Якщо ви не впевнені в своїй силі волі, краще утриматись від частих чітмілів. Функцією чітмілу є полегшити вашу дорогу, а не привести вас до зриву з правильного харчування і повернути до колишнього раціону.

Читайте також про те, як заставити себе не переїдати та що таке чітміл і як правильно його проводити

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео