Тернополянам на замітку про закордонний паспорт

zakordonnyj-pasport

У Тернополі змінилася вартість закордонного паспорта. Тепер як біометричний, так і звичайний закордонний паспорт коштуює дешевше.

Закордонні паспорти з електронним чіпом видаються терміном на 10 років, а для неповнолітніх – на чотири роки. Раніше загальна сума оплати при оформленні біометричного паспорта протягом 20 робочих днів складала 561,47 грн., паспорта без електронного чіпа – 495,47 грн. За прискорений процес оформлення документа – протягом семи робочих днів – потрібно було заплатити за паспорт з електронним чіпом 818,62 грн., без чіпа – 752,62 грн, пише nova.

Адміністративний збір за оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон зменшився. Тепер, щоб виготовити паспорт протягом 20 робочих потрібно сплатити 557,32 грн. за біометричний паспорт і 491,32 грн. за паспорт без електронного чіпа. У випадку оформлення в терміновому порядку біометричного чи паспорта без електронного чіпа – 810,32 грн. і 744,32 грн. відповідно. Громадяни також мають право оформити другий закордонний паспорт і мати два діючих документи, але за те, щоб залишити перший паспорт у себе, належить додатково сплатити 60,17 грн. – у разі звичайного оформлення, або 120,30 грн. – за термінове.

Зміни в ціновій політиці пов’язні з тим, що уряд скасував сплату за державне мито. Тепер громадянам доведеться сплатити лише адміністративний збір, що включає вартість адміністративної послуги, вартість бланку документа та його персоналізацію.

Вибір читачів за тиждень

Відео