Тернополянам на замітку: яку користь йога приносить здоров’ю людини

11

Кращий засіб природного оздоровлення організму – йога. Ця система психопрактики допоможе зробити ваше тіло більш досконалим і дасть змогу досягти гармонії з собою і навколишнім світом. Але для того, щоб дана система принесла реальну користь, вона повинна стати, скоріше, способом життя, а не черговою фітнес-програмою. Адже йога, це не лише комплекс вправ, вона містить в собі глибоку філософію, що включає техніку релаксації, дихання і перебудову свідомості, насамперед.

Давнє вчення приносить користь комплексно. Йога покликана для зміцнення і оздоровлення тіла, придбання рівноваги і душевного спокою. І вона справді дозволяє одночасно набути хорошу фізичну форму, побороти недуги, заспокоїти нервову систему, очистити свідомість, підвищити працездатність і стресостійкість. Крім того, ваше ставлення до навколишнього середовища зміниться, адже відпочивші люди мають геть іншу реакцію на стан речей, аніж виснажені та збентежені.

Такого ефекту можна досягти за рахунок комбінування активної м'язового напруги з глибоким правильним диханням і тілесним розслабленням.

Під час активностей і виконання практик задіюються глибокі шари м'язів, які при звичайних тренуваннях перебувають в спокої. Одночасно при цьому настає і ментальне навантаження, що дозволяє повністю контролювати своє тіло і керувати ним на свій розсуд.

Оволодівши простими практиками, оволодієте собою.

Користь йоги для здоров'я полягає в тому, що вона допомагає зняти біль і позитивно впливає на хребет: усуває напругу, підвищує гнучкість та покращує поставу. Йога чудово впливає на травлення і функціонування організму. Виконання вправ впливають також на внутрішні механізми, масажуються залози і внутрішні органи, що налагоджує їх роботу і допомагає в оздоровленні.

Також заняття йогою дозволяють зміцнити імунітет і позбутися від ряду захворювань. Наприклад, від артриту, безпліддя, мігрені, захворювання легень, діабету, ожиріння і т.д. Йога знімає стрес, позбавляє депресії, допомагає від безсоння.

Дихальні вправи вентилюють легені, що призводить до нормалізації метаболізму і комплексному розслабленню організму. Крім цього йога покращує координацію, увагу і пам'ять.

Крім того йога зміцнює і збільшує еластичність стінок судин і нормалізує кров'яний тиск. Це перешкоджає розвитку захворювань серця і судин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео