Тернополянам на замітку: який спорт на природі варто обрати?

20210106153051-3553

Замінити класичні пробіжки можна кількома варіантами. Тож сьогодні поговоримо про альтернативу пробіжці і розповімо про кількість спалених калорій під час стрибків з скакалкою.

 

Хайкінг

І так, хайкінг – це вид тренувань, що прийшов до нас з Каліфорнії. Можна його практикувати і у великому місті. Оскільки Тернопіль, Кременець мають підйоми, можна використовувати їх. Ходити пагорбами чи вуличками, що ведуть вгору. Але, якщо в місцевості, де ви проживаєте, немає пагорбів чи інших природних височин, використовуйте міські парки для довгих спортивних прогулянок, які замінять повноцінні заняття спортом на природі. Ідеально, якщо зможете проходити по 11-15 тисяч кроків в день.

Є дослідження, яке доводить, що тренування на свіжому повітрі даються набагато легше занять в тренажерному залі. Справа в оточенні, яке змушує вас відчувати себе спокійно і невимушено - задоволення від такого тренування в рази більше. При цьому, виконувати фізичні вправи на вулиці складніше - грає роль наявність вітру, особливості локації, необхідність бути уважними через пішоходів і навіть рівень вологості. Але У нашому місті чимало спеціально відведених майданчиків для занять спортом.

HIIT тренування

Це високоінтенсивні інтервальні тренування, які можна виконувати як в залі, так і на вулиці. І в першому, і в другому випадку рекомендовано займатися з тренером - HIIT має багато технічних особливостей і при правильному виконанні дає швидкий якісний результат: ви спалюєте жири і набираєте м'язову масу.

Під час тренування необхідно виконувати вправи, чергуючи високу і помірну фізичну активність, - всього до 15 підходів і 60-секундні перерви між ними.

Біг

Якщо півмарафони для вас – страшний сон,  то бігайте по сходах. Їх навіть у парку Шевченка є вдосталь. Такі тренування зміцнюють одночасно м'язи ніг, сідниці і прес. Але не розслабляйтеся: біг по сходах здасться не менш виснажливим, ніж класичні види спорту на природі.

Стрибки на скакалці (скіппінг)

Варіант кардіо родом з дитинства. Тепер стрибки на скакалці називаються скіппінг і покликані тренувати біцепси, трицепси, спину, прес, ікри і стегна. На одне щоденне тренування виділяйте максимум 20 хвилин або поєднуйте її з HIIT під наглядом тренера. Результат - мінус 700 ккал в день.

Велосипедні прогулянка

Влітку сайклінг замініть на поїздки на велосипеді по місту. Результат буде чудовий, як і настрій. А ще порційка вітаміну D… це точно піде на користь. Сон після таких тренувань буде більш глибоким і повноцінним.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео