Анастасія Кисіль

Тернополянам повернули понад 300 тисяч гривень

999C70B4-A048-48AC-9E01-CF369E8F803B

На Тернопільщині від початку цього року за сприяння Держпродспоживслужби повернули споживачам за неякісні товари і послуги понад 300 тисяч гривень.

За 9 місяців спеціалісти Управління захисту споживачів  провели 69 перевірок  щодо дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, з них 9 - згідно затвердженого плану та 60 - позапланових заходів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

- За результатами даних перевірок за порушення законодавства про захист прав споживачів до адміністративної відповідальності притягнули 41 особу та наклали адміністративних санкцій на суму 7310 грн, в добровільному порядку сплачено – 6970 грн. До відповідальності згідно ст.23 Закону України «Про захист прав споживачів» притягнуто 28 суб’єктів господарювання та накладено адміністративно-господарських санкцій на суму – 741 851 грн, в добровільному порядку сплачено – 39 960 грн, - йдеться в повідомленні.

Під час перевірок встановленні порушення:

- відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію та продавця;

- реалізація товару строк придатності  якого  минув;

- порушення умов договору між споживачем і виконавцем про виконання роботи, надання послуги, виготовлення або реалізація продукції, що не відповідає вимогам нормативно-правових актів;

- реалізація небезпечного товару без належного попереджувального маркування, а також без інформації про правила і умови безпечного його використання;

- створення перешкод службовим особам у проведенні перевірки якості продукції,  а також  правил торговельного та інших видів обслуговування, невиконання або несвоєчасне виконання припису про усунення порушень прав споживачів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео