Тернополянам, що свідомо використовують фейкові COVID-сертифікати, загрожує до 2 років обмеження волі

i150_ArticleImage_28110
Працівники поліції здійснюють заходи щодо для припинення протиправної діяльності з виготовлення, пропонування та продажу фальсифікованих результатів ПЛР-тестів та внутрішніх і міжнародних вакцинальних COVID-сертифікатів.
В поліції наголошуютьо, що за такі протиправні дії посилено адміністративну та кримінальну відповідальність, пише Досьє 102.
Громадянам, що свідомо використовують фейкові довідки, загрожує штраф до 34 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі. Медпрацівники, які будуть вносити неправдиві відомості у бази даних, отримають штраф до 68 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі та позбавлення права обіймати посаду. А тим, хто підробки виготовлятиме та продаватиме, — штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років. Особи, котрі виготовляють і продають підроблені Covid-сертифікати та ПЛР-тести, намагаються не лише обманути систему охорони здоров’я, - своїми діями вони наражають на небезпеку усіх оточуючих.
Працівники поліції закликають усіх громадян проявляти правосвідомість. Будь-яку інформацію чи пропозиції про виготовлення та продаж в соцмережах підроблених документів ПЛР-тестування або щеплення від COVID-19, повідомляти до:
Національної поліції України на гарячу лінію – 0 (800) 500-202, або на email: pg.npu@police.gov.ua
Департаменту кіберполіції Національної поліції України на гарячу лінію – 0(800)50-51-70, або на email: callcenter@cyberpolice.gov.ua 
Міністерства внутрішніх справ України на гарячу лінію – 1536.
Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео