Тернополянам пропонують посипати одне одного лікувальними фарбами

Ternopil Holi Fest – найяскравіша подія літа, вважають організатори новітнього свята.

Незабаром на острівку Чайка відбудеться свято фарб «Ternopil Holi Fest» із різноманітними розважальними заходами, майстер-класами, музикою. А головною подією стане масове кидання різнокольоровими фарбами.

Детальніше про свято «Тернополю сьгодні» розповіла член молодіжної організації «Файне місто» Віка Корінь, яка координує проведення заходу в Тернополі.

-  Віко, що це за свято?

- Холі – це традиційне індійське свято весни і яскравих барв. Зазвичай на цьому святі відбуваються масові гуляння і обсипання фарбами з трав. А оскільки у східних каїнах з великим населенням є велика небезпека вірусних захворювань – то обсипання такими фарбами слугує профілактикою від багатьох захворювань. Саме тому в Індії Холі є таким популярним.
- Тобто ці фарби є лікувальними?

- Так. Вони зроблені з різноманітних лікувальних трав.

- Ви це свято робите для того, щоб провести масову профілактику?

- Ні (посміхається). Ми це робимо для того, щоб розфарбувати своє життя яскравими емоціями, вирватися із повсякденних клопотів і гарно відпочити. Щоби було, що згадати і розказати друзям, провести день молоді яскраво і незабутньо та набратися позитивних емоцій.

- Розкажи детальніше про фарби. І чи можна приходити зі своєю фарбою?

- Фарби на основі трав і натуральних фарбників. Легко змиваються з натуральних і джинсових тканин.  Але зі своєю фарбою приходити не можна. 

   

- Чому?

- Це масовий захід і ми несемо відповідальність за вас. Ми не можемо бути впевненими, які фарби ви візьмете з собою.

- А чому фарби не роздаватимуться безкоштовно?

- В ціну вкладені собівартість, транспортні витрати, митниця, переупаковка і розфасовка, оформлення санітарно-гігієнічних документів і доставка безпосередньо у Тернопіль. Тому фарба не може роздаватися безкоштовно.

- Яка буде ціна фарби?

- 35 гривень за пакетик.

- А як користуватися цією фарбою?

- Її можна просто кидати у повітря, або в обрану «жертву» (посміхається). Але потрібно мати на увазі, що ця фарба є дрібним порошком, тому ми зі сцени неодноразово застерігатимемо від кидання в обличчя (бо так фарба може потрапити в очі і на якийсь час створити дискомфорт).

- Чи буде на вашому заході дрес-код і контроль?

- Давайте пам’ятати, що це масовий захід, тому будуть діти. І вхід в стані сп’яніння, з небезпечними предметами, алкоголем та скляною тарою – буде заборонений.

- Скільки людей ви очікуєте?

- Ми готуємося до того, що наш захід відвідає 300 осіб. Але будемо готові прийняти і більшу кількість відвідувачів. Тому запрошуємо усіх приходити до нас на свято. Хочу також сказати, що фарбу ви можете придбати в онлайн режимі. Всю детальну інформацію можете почерпнути із соціальних мереж Вконтакте та facebook.

https://vk.com/ternopil_holi_fest

 

Вибір читачів за тиждень

Відео