Ростислав Фук

Тернополяни отримають компенсацію за прихисток переселенців у грудні

Компенсація виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця

Із 1 по 5 січня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у грудні. За цей період відповідні документи подали 487 громадян, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

  • 479 жителям громади визначено обсяг компенсації витрат осіб, що тимчасово розмістили переселенців, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму 1 120 920 грн.
  • 8 особам – відмовлено (причини – невірно вказано кількість днів; переселенці не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі або вибули в інше місце проживання; при перевірці встановлено факт непроживання внутрішньо переміщених осіб за даною адресою; не вірно вказані ідентифікаційний код та розрахунковий рахунок; люди, що розмістили переселенців є членами сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України тощо).

Компенсація виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця.

До слова, у Тернополі з березня по грудень компенсацію за тимчасове розміщення переселенців загалом нарахували  5537 власникам житла на загальну суму понад 7,8 млн грн.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео