Ростислав Фук

Тернополяни вшанували жертв політичних репресій (фото)

Відвідувачам провели екскурсію, на якій представили тематичну виставку «Борці Тернопільщини за волю України» та показали фільм «Червоний»

В обласному меморіальному музеї політичних репресій вшанували жертв радянського режиму. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Урочистості провели біля меморіальної дошки музею.

Ми не маємо права забувати наших героїв, людей, що віддали життя за Україну. На їх крові і стражданнях маємо Українську державу. Герої сьогодення захищають нашу країну від тих самих ворогів - російського загарбника. Нас намагалися знищити тоді і хочуть зараз. Але українці незламна нація. Ми вистояли колись і виборемо перемогу зараз, - розповів заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

Також для відвідувачів провели екскурсію, на якій представили тематичну виставку «Борці Тернопільщини за волю України» та показали фільм «Червоний».

День пам’яті жертв політичних репресій відзначають в Україні щороку в третю неділю травня. Згідно з розсекреченими архівами і документами СБУ, в Україні з 1935 по 1951 рік жертвами розкуркулення стали понад 2 млн 800 тис. людей. Близько 16,5 тис. осіб було розстріляно в 1937.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео