Ростислав Фук

Тернополянин здобув п’ять медалей та кубок з біатлону на змаганнях у США

Загалом Україну представили 12 спортсменів з інвалідністю, 11 з яких вибороли високі нагороди етапу Кубка світу

Представник тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь здобуває п’ять медалей і кубок з біатлону на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону у США. Про це повідомили на сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації.

Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону виступила з чудовими результатами на фінальному етапі Кубка світу, що з 1 до 8 березня проходив у місті Мідвей, Юта, США. Українці вибороли 33 медалі, з яких 12 золотих, 10 срібних та 11 бронзових, а також отримали кубки та медалі відповідно до набраних балів за сезон 2022/2023 впродовж всіх усіх етапів Кубка світу.

Тарас Радь завоював на цих змаганнях п’ять медалей (лижні гонки спринт – «срібло», лижні гонки, індивідуальна гонка на 5 км – «бронза» та «золото» у біатлоні спринт гонка переслідування, біатлоні індивідуальна гонка на 12,5 км та біатлон спринт). У лижних гонках з масовим стартом на 20 км спортсмен був четвертим. А ще за сумою всіх набраних балів у сезоні 2022/2023 років Тарас Радь отримав кубок за перше місце у біатлоні.

Тарас - майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України з біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка виступав у класі LW 10-12 (сидячі).

Ось як докладно підбиває підсумки змагань у США Національний комітет спорту інвалідів України на своєму офіційному інтернет-сайті.

Наступними змаганнями для української паралімпійської збірної з лижних перегонів та біатлону стане Кубок Азії в японському Саппоро, що пройде з 16 до 22 березня.

Читайте також: Тернополянин здобув «золото» на змаганнях в США

Загалом Україну представили 12 спортсменів з інвалідністю, 11 з яких вибороли високі нагороди етапу Кубка світу

Фото з відкритих джерел та Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео