Ростислав Фук

Тернополянина, підозрюваного у вбивстві дружини на Різдво, суд залишив під вартою

73-річний підозрюваний в особливо важкому злочині залишатиметься під вартою до 7 березня

Суд111

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника 73-річного підозрюваного у вбивстві дружини щодо обраної йому міри запобіжного заходу – тримання під вартою строком до 7 березня 2023 року без визначення розміру застави. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

Нагадаємо, трагедія сталася ввечері 7 січня. Між підозрюваним та його дружиною через документи на квартиру, в якій вони спільно проживали, виникла словесна суперечка. Зі слів чоловіка, жертва мала намір подарувати квартиру своїм племінникам і передала їм усі документи. Підозрюваний узяв на кухні порожню пляшку з-під вина і завдав потерпілій декілька ударів по голові. Коли дружина впала, вже кухонним ножем декілька разів ударив її у шию та груди, таким чином умисно вбив її. Про скоєне розповів сусідам, які викликали поліцію.

Чоловіка було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, цей злочин належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Не погодившись із судовим рішенням, захисниця підозрюваного подала апеляційну скаргу, в якій просила пом'якшити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Мотивуючи своє прохання, вказала, що жодних ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, у суді не було доведено, будь-яких спроб підозрюваним перешкоджати встановленню істини, зокрема приховати сліди злочину з метою уникнення відповідальності чи впливати на свідків – не встановлено.

За результатом судового розгляду колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисника підозрюваного залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 січня 2023 року – без змін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео