Анастасія Кисіль

Тернополянка продає свою колекцію намист, щоб допомогти родинам захисників «Азовсталі» (фото)

У колекції є намиста в єдиному екземплярі, придбані у закордонних дизайнерів та виготовлені українськими майстрами. Придбати прикраси можна 21 серпня Na пошті у Тернополі

Тернополянка Софія Дольна продає свою колекцію прикрас на благодійній барахолці. Всі виручені кошти передадуть родинам захисників «Азовсталі». Жінка понад 10 років збирала ці намиста. Багато прикрас виготовлені у єдиному екземплярі спеціально на її замовлення. 

Чимало з цих прикрас виготовили у тернопільській етномайстерні «Коза-Дереза», де я працюю. Багато з них привезені з різних куточків світу, їх дарували друзі, чоловік. Я люблю яскраві намиста, люблю поєднувати їх з щоденним одягом і раніше носила їх щодня, - розповіла Терену Софія Дольна. 

За її словами, ці прикраси мають різну цінність: деякі виготовлені з бісеру, деякі з натурального каміння. Є намиста, придбані у дизайнерських маркетах закордоном, а є підвіски виготовлені українськими мосяжниками - майстрами, які художньо оброблять метал. 

Багато зразків зроблені в одному екземплярі на моє замовлення. Одне намисто може поєднувати якийсь індійський корал, італійські скляні бусини ручної роботи і натуральний камінь з вінтажної підвіски, купленої на блошиному ринку. Одним словом, Айріс Апфель (відома американська колекціонерка та дизайнерка - ред.) би плакала, - зазначає пані Софія.

Серед намист є виготовлені в єдиному екземплярі, придбані у закордонних дизайнерів та виготовлені українськими мосяжниками

Свої намиста жінка передала на благодійну барахолку, яку організовують у Тернополі вже вчетверте. Цього разу її  проведуть у неділю 21 серпня о 12:00 у креативному кластері Na пошті.

Це справді гарна та благородна справа. Буду рада, якщо комусь ці прикраси принесуть радість, а комусь користь, - каже  Софія Дольна.

До слова, за три попередні благодійні барахолки вдалося зібрати 26 тис. 771 грн. Наприклад, гроші з третьої перерахували на купівлю броньованого буса для волонтерів та пікапу для тернопільських бійців. 

Читайте також: художниця зі Слов’янська розмальовує патріотичні кухонні дощечки для благодійних ярмарків

Фото Софії Дольної

Вибір читачів за тиждень

Відео