Тернополянка розповіла, як через коронавірус в Італії потрапила у зону карантину (фото)

Через коронавірус в Італії закрили на карантин кілька міст. У зоні ризику опинилися десяток тернополян.

Про це «Терену» розповіла постійна читачка Оля. Своє прізвище жінка попросила не вказувати.

- В Італії карантин для приїжджих не витримували. Усе почалося через італійця, який повернувся з Китаю. Спочатку він заразив вагітну дружину, потім - друзів. Зараз 43 людини хворі, 2, на жаль, померли... Карантин ввели у Когорно, Падову, Кремону. Я живу з чоловіком та донькою в Генуї, це - по сусідству. У нас поки немає хворих, однак лікарі просять запастися найнеобхіднішими медикаментами.

Як зазначає тернополянка, найважче - з провізією.

- В аптеках розкуповують респіратори, засоби для дезінфекції, рукавички. Лікарі наполягають, аби люди мили руки якомога частіше не лише милом, а й спеціальними гелями. У суботу та неділю тут зачинені всі аптеки. З продуктами проблем немає. Магазини відчинені, люди не запасаються їжею у приступі паніки.

Найбільше вражає безпечність влади.

- Сьогодні в Генуї карнавал. Масове скупчення людей. Захід не скасували, лише попросили дотримуватися необхідної мінімальної безпеки. В містах, де оголосили карантин, усі масові заходи скасували. У нас люди спокійно гуляють з дітьми, святкують. Ніхто не сидить вдома. 

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«274371,274372,274374,274373»]

Попри це - паніки немає.

- Я не скажу, що італійці панікують. Дивилася, як було в Україні, зокрема й на рідній Тернопільщині. Тут такого немає. Ніхто не страйкує, не перекриває дороги, не палить шини. Люди вірять у рівень медицини. Не скажу, як буде потім, але зараз все спокійно. Ми відчуваємо підтримку, зокрема від ЗМІ. Ніхто не розказує «страшилки», не лякає пандемією... Дуже важливо зберігати спокій і розуміти, що коронавірус - це не найнебезпечніша хвороба. І тут це розуміють. Розуміють спокійно, виважено, не панікуючи та не лякаючи оточуючих. 

Фото «Терену» надані пані Ольгою

Вибір читачів за тиждень

Відео