Тамара Коблик

Тернополянку та її чоловіка-аргентинця відзначили за волонтерську діяльність (фото)

Вікторія та Алехандро переїхали до Тернополя з Іспанії, коли почалася повномасштабна війна. Тут одружилися і допомагають наближати перемогу

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук відзначив волонтерів - Трачук Вікторію і Тартаглія Польчіні Алехандро, та подякував їм за щоденну працю, патріотизм, активну волонтерську діяльність і вагомий внесок у Перемогу України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Волонтерський рух сьогодні об’єднує українців далеко за межами нашої держави, українці у цілому світі сьогодні як ніколи об’єднані задля спільної мети - перемоги України. Тому що всі ми є патріотами своєї держави! - зазначив Володимир Болєщук.

Нагадаємо, аргентинець Алехандро разом з обраницею Вікторією приїхали в Україну, батьківщину дружини, коли почалася повномасштабна війна. Саме тут закохані, які 11 років разом, вирішили офіційно зареєструвати свої відносини. Вони одружилися у Тернополі 30 червня. За кілька днів чоловік пішов захищати Україну, а дружина залишилася у місті волонтерити.

55-річний Алехандро Тартаглія народився в Аргентині, згодом чоловік разом з братами виїхали жити в Іспанію. 30-річна тернополянка Вікторія Трачук разом з батьками переїхала в Іспанію, коли їй було 11 років. Там дівчина навчалася, освоїла фах перукаря та працювала. Саме в Іспанії тернополянка та аргентинець зустрілися і закохалися.

З початком повномасштабного вторгнення Алехандро та Вікторія допомагали українцям в Іспанії. Потім вирішили переїхати в Україну. 

Коли приїхали в Тернопіль, Алехандро одразу записався в інтернаціональний легіон ЗСУ, щоб допомогти українцям боротися за свободу. 

Фото Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео