Тернополяни мають усвідомити важливість посту (відео)

630_360_1448542270-5360
Сьогодні, 28 листопада, у православних християн почався Різдвяний піст. Він триває 40 днів і завершиться 7 січня – у свято Різдва Христового.  На початку посту християнин повинен усвідомити його важливість для свого духовного розвитку, адже це час повернення до Бога та відродження в собі віри, кажуть священики, повідомляє tv4.

– Я, Господи, стою трохи задалеко від тебе, і це час і можливість для мене зробити той такий важливий крок, наблизитися до тебе, відчути що ти є. Якщо ти є, де ти є, покажися мені, навчи мене. Можливо, в тих Віфлеємських яслах ми побачимо Месію, який трохи заскучив за нами. Можливо, ми знаємо про цю подію, але вона якась така далека, байдужа. Можливо, ми в якісь мірі стали чужими для Господа Бога. Тому, власне, в цьому різдвяному пості важливе хоча би якесь духовне зусилля докласти, аби відкрити Господа Бога для себе через віру, – розповідає настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Олег Харишин.

Для того, аби в пості вдосконалити віру, є кілька засобів. В першу чергу – це молитва, яку потрібно зробити щирою та уважною. Також варто утримуватись від певних страв. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=ygg6IyTRskA[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео