Оксана Бучко

Тернополяни можуть перевірити результати ЗНО з хімії

unnamed

Результати зовнішнього оцінювання з хімії уже можуть перевірити тернополяни. Їх розмістили на інформаційних сторінках абітурієнтів. Пороговий бал «склав/не склав» для тесту ЗНО з хімії встановлений на рівні 14 тестових балів.

Тест з хімії містив 52 завдання, за правильне виконання яких учасник мав можливість отримати 74 тестових бали.

Усі учасники, які подолали визначений експертами бар’єр, отримали рейтингову оцінку, що визначена за шкалою від 100 до 200 балів. Отриманий результат тестування учасники ЗНО зможуть використовувати під час вступної кампанії до закладів вищої освіти, повідомляє osvita.ua.

Оскільки результати зовнішнього оцінювання з хімії можуть бути враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс з хімії, Українським центром оцінювання якості освіти складено та затверджено окрему таблицю переведення тестових балів у шкалу 1-12 балів.

Учасники тестування можуть ознайомитись зі скан-копіями своїх бланків відповідей. Бланки відповідей розміщені на інформаційних сторінках учасників.

Якщо ж абітурієнти мають сумніви щодо об’єктивності визначених результатів, можна подати апеляційну заяву, надіславши її поштою на адресу Українського центру оцінювання якості освіти протягом 5 календарних днів з моменту оголошення результатів тестування.

Наступний іспит ЗНО - з фізики - проведуть 7  червня. Як порахувати приблизні бал з інших предметів, читайте ТУТ. Про табу на ЗНО «Терен» писав ТУТ.  Нагадаємо, щоб провести ЗНО безпечно, на Тернопіллі витратили  майже 500 тисяч гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео