Анастасія Кисіль

Тернополяни накрали арматури майже на 4 мільйони гривень

IMG_2808

Четверо тернополян, видаючи себе за співробітників підрядної організації, проникли на територію будівельного майданчика та з допомогою спеціальної техніки і вантажівок тоннами вивозили будівельні матеріали. Реалізовували крадене за зниженими цінами підприємцям із Рівненщини.

Про це повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

Незаконну схему збагачення викрили співробітники управління стратегічних розслідувань Тернопільщини. Крадіжки вчинялися з об’єкта, будівництво якого ведеться за бюджетні кошти. Сума збитків становить 3,7 мільйона гривень.

- До поліцейських надійшла заява від представника будівельної компанії про те, що з майданчика, де за бюджетні кошти здійснюється будівництво спортивного комплексу, систематично вчиняються крадіжки будівельних матеріалів.  У ході оперативних заходів поліцейським вдалося встановити, що до злочину причетні четверо осіб: троє з них – раніше судимі, ще один – директор товариства, котрий також допомагав за сфальсифікованими документами вивозити крадену арматуру до Рівненської області, - йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що злочинна група викрала з об’єкта майже 150 тонн арматури. Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили речові докази, серед яких - комп’ютерна техніка та печатки, з допомогою яких зловмисники виготовляли документи для прикриття своєї злочинної діяльності.

- Тернополянам інкриміновано таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із проникненням у сховище, в особливо великих розмірах. Одному з них також доведеться відповісти за складання, видачу та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео