Анастасія Кисіль

Тернополяни скоро будуть захищені від «порнопомсти»

IMG_3070

Компанія Meta (Facebook) разом з десятками інших організацій запускає платформу, яка допоможе боротися із поширенням інтимних фото людини у соцмережах без її згоди. Таку практику ще називають «порнопомстою». Інтимні матеріали шукатимуть за цифровим відбитком.

Про це повідомили на сайті Meta.

Всього понад 50 організацій по всьому світу підтримали запуск сайту StopNCII.org. Ця платформа стане першою глобальною ініціативою для допомоги людям, які стурбовані тим, що їхні інтимні зображення (фотографії або відео) можуть поширитися без їхньої згоди.

Для цього на сайті можна залишити заявку: вказати, які інтимні матеріали з вами чи кимось іншим були (або можуть бути) поширені, який вік людей на записах тощо.

Потім для захисту матеріалів їх треба завантажити на сайт. Технологія генерації хешів надасть їм унікальне значення хеш-функції (числовий код), створюючи такий собі цифровий «відбиток».

- Інструмент має технологію генерації хешування, яка призначає унікальне хеш-значення (числовий код) зображенню, створюючи безпечний цифровий відбиток пальця. Технічні компанії, які беруть участь у StopNCII.org, отримують хеш і можуть використовувати цей хеш, щоб виявити, чи хтось поділився цими зображеннями або намагається поділитися ними на своїх платформах, - йдеться в повідомленні. 

Платформа StopNCII заснована на технології Facebook та Instagram's NCII Pilot, яку розробили у 2018 році. Вона допомагає жертвам «порнопомсти» зупинити активне поширення їхніх інтимних зображень, а не просто видалити їх постфактум.

- StopNCII.org призначений для дорослих старше 18 років, які думають, що їхній інтимний образ може бути опублікований або вже опублікований без їхньої згоди. Для людей віком до 18 років існують інші ресурси та організації, які можуть запропонувати підтримку, зокрема Національний центр зниклих безвісти та експлуатованих дітей (NCMEC), - повідомляє Meta.

У Meta вказують, що, надаючи потенційним жертвам прямий доступ до технології хешування, StopNCII дасть більше свободи дій та захист конфіденційності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео