Оксана Бучко

Тернополяни вже мають орієнтири у підготовці до ЗНО-2020

normatyvnidokumnety

Тестові завдання для проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року складатимуть на основі програм, затверджених наказами МОН №696 від 26 червня 2018 року та №1426 від 20 грудня 2018 року. Вони містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників ЗНО з одинадцяти навчальних предметів та конкретизують, що повинен знати та вміти випускник. Тож майбутні тернопільські випускники вже можуть починати підготовку, аби завершити наступний навчальний рік успішно.

Програми подали на osvita.ua.

Ті, хто складатиме історію України, мають перелік пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва, а також список обов’язкових для розпізнавання осіб.

Програма ЗНО з української мови та літератури у блоці «Українська література» містить перелік літературних творів, які виносяться на зовнішнє незалежне оцінювання, а також перелік слів з нормативним наголосом.

Із української мови та іноземної мови доведеться готувати власне висловлення у письмовій формі. Ознайомитись із типовою тематикою, технікою написання, обсягом та прикладами написання можна на сайті у електронних безкоштовних посібниках.

Зовнішнє незалежне оцінювання наступного року проводитиметься з 21 травня до 17 липня. Кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом, зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Випускникам старшої школи закладів загальної середньої освіти 2020 року, а також учням (слухачам, студентам) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які 2020 року завершать здобуття повної загальної середньої освіти, результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації.

Ці учасники мають обов’язково скласти:

-українську мову і літературу;

-математику або історію України (на вибір учасника);

-ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

До слова, згодом англійська мова стане обов’язковою для вступу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео