Тернополянина після трьох днів самоізоляції вирішили відправити на обсервацію (продовження)

samoizolyaciya_0

Як уже повідомляв «Терен» вчора, 20 квітня, із тернополянином Павлом трапилась неприємна ситуація. Чоловік підписав документи про самоізоляцію, та після того, як пройшло 3 дні, було прийнято рішення, щоби відправити його на обсервацію.

До чоловіка зателефонували правоохоронці області та повідомили, що той має пройти обсервацію у міській комунальній лікарні № 3 та самостійно дістатись до місця обсервації. До слова, чоловік підписав на кордоні документ про самоізоляцію. Та поки добирався до Тернополя, доводилося контактувати з людьми, у тому числі зі своєю сім’єю, адже людей привезли лише до Чопу, а звідти на Тернопільщину довелося добиратися самотужки.

 – Сьогодні ми отримали ще один дзвінок від правоохоронців. Чоловік, який зателефонував, нарешті представився аж на другий день і то лише після прохання мого чоловіка. Поліцейський попросив, щоб ми зв’язались із прикордонною службою і надали йому документ, який чоловік підписував на кордоні, обумовивши це тим, що начебто правоохоронці не отримали жодних даних від прикордонної служби. Але поліцейські не змогли обумовити, звідки у них адреса проходження місця самоізоляції. Адже ця адреса не фігурувалала у жодних документах, окрім того, що мій чоловік підписував на кордоні, адже місце нашої прописки зовсім інше, – розповідає дружина Павла Анна.

Окрім того, Павло отримав смс-повідомлення із наступним текстом:

повідомлення
повідомлення

Нагадаємо, додаток «Дія» має на меті здійснювати контроль за українцям, які проходять обсервацію чи самоізоляцію. Користувачам необхідно кожного дня робити своє фото, під час здійснення якого вмикатиметься зчитування геолокації пристрою, на якому встановлено програму.

1
1

2
2

– Правоохоронці повідомили, що вони не мають жодного відношення до мобільного додатку «Дія», і відповідні дані вони не отримують, – каже Павло. 

Чоловік наразі продовжує самоізоляцію, оскільки після 4-х днів перебування в Україні нелогічно відправлятись на обсервацію, а особливо до раніше обсервованих осіб. Із сімейним лікарем пара продовжує тримати зв‘язок та повідомляти результати щоденного температурного скринінгу.

До слова, Павло вважає, що така плутанина із обсервацією вийшла тому, що комунікація між прикордоною службою та місцевими правоохоронними органами не налагоджена.

Фото авторки та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео