Орест Сарматський

Той, хто у Тернополі вдарить вас «за так» по пиці і вибачиться після цього, не зможе поїхати за кордон

удар

Юнака, який рік тому безпричинно побив у Тернополі ровесника - амністували. Так колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області задовольнила апеляційну скаргу Тараса Г. та пом'якшила йому покарання, повідомляє прес-служба суду.

- Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 5 травня 2017 року 20-річного Тараса Г. визнано винним за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку групою осіб) та засуджено до 2 років обмеження волі.

Згідно з вироком суду, 1 жовтня 2016 року, о 2-ій год. ночі Тарас Г. та ще двоє юнаків, грубо порушуючи громадський порядок на вул. Гетьмана Мазепи у м. Тернополі, маючи на меті показати свою винятковість та розпущеність, демонструючи неповагу до людської гідності, безпричинно, діючи з особливою зухвалістю, умисно завдали удари по обличчю та рукам потерпілому Андрію Д., спричивши йому легкі тілесні ушкодження.

 В апеляційній скарзі обвинувачений просив вирок суду змінити та призначити йому покарання без обмеження волі з випробуванням, застосувавши до нього ст. 75 КК України. Тарас Г. зазначив, що повністю визнає свою вину а щиро розкаються у вчиненому, усвідомлює протиправний характер своїх дій та обіцяє у майбутньому такого більше не вчиняти і бажає виправитись. Крім того, він примирився з потерпілим та повністю відшкодував йому заподіяну шкоду, що особисто підтвердив потерпілий під час судового засідання.

Заслухавши суддю-доповідача, думку прокурора та потерпілого, які не заперечували проти застосування до обвинуваченого ст. 75 КК України, колегія суддів прийшла до висновку, що виправлення Тараса Г. можливе без ізоляції від суспільства, але за умови здійснення контролю за його поведінкою уповноваженим органом з питань пробації строком на один рік і покладення на нього обов’язків, передбачених ст. 76 КК України, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Таким чином, колегія ухвалила: вважати Тарас Г. засудженим за ч.2 ст. 296 КК України та на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування основного покарання з випробуванням із іспитовим строком на 1 рік, - йдеться у повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео