Орест Сарматський

Ціна гречки може зрости до 80 грн – експерт (Агроновини)

Raw dry buckwheat grain  in a jar with a spoon

Гречка за рік подорожчала на 34,4%. Наразі кілограм крупи коштує в середньому 32-50 грн, залежно від виробника. 

Експерти прогнозують, що до кінця року ціна гречка може сягнути 80 грн.

Про це розповів  виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий, інформує gazeta.ua.

Серед причин подорожчання експерт називає:

* катастрофічний дефіцит власного виробництва (за 4 роки обсяги виробництва гречки в Україні впали втричі — до 60 тис. га, а мінімально необхідні об'єми для нашої держави — це 150 тис. га);

* незакритий кордон із Казахстаном (оскільки основний ареал вирощування російської гречки — це Алтайський край, вона йшла залізницею через Казахстан. Там міняли бирки і крупа заходила до нас як казахська. А з Казахстаном у нас договір про вільну торгівлю);

* карантин (коли рік тому оголосили карантин, спостерігали ажіотажний попит у першу чергу на крупи. Це стало причиною різкого подорожчання гречки — до 26-36 гривень).

– Зараз ціні вже немає куди рости. Виробники масово жаліються, що коли вартість крупи перевалила 30 гривень, об'єми продажів упали у 2-3 рази. Виробник теж не зацікавлений, щоб продукт був дорогий. Крупові заводи працюють все ж таки на обороті, а не на ціні. У них заробіток у відсотковому відношенні на кілограмі той самий при ціні 10 гривень кілограм, і 30 гривень. Усі зацікавлені, щоб просто була стабільна ціна.

Джерело: kurkul.com

0402 (Copy)
0402 (Copy)

Начальник податкової вимагав у фермера 50 тис. грн

50 тис. гривень за непроведення податкової перевірки – саме у таку суму оцінив «свої послуги» начальник одного із відділів управління податкової служби на Вінничині.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, пише agronews.ua.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав гроші від директора одного з фермерських господарств Вінницької області за непроведення податкової перевірки, а також за ненарахування штрафів у сумі близько 10 млн грн за, нібито, несплату податків.

22 квітня 2021 року слідчі ДБР, в порядку ст. 208 КПК України, затримали 50-річного податківця у службовому кабінеті під час отримання зазначеної суми.

Наступного дня йому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі до суду подано клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Джерело: agronews.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео