Орест Сарматський

Ціни на молоко почали істотно знижуватися (Агроновини)

2502 (Copy)

Ціни на молоко-сировину почали масово знижуватися серед усіх ґатунків. Цього разу відчутних змін зазнав і екстраґатунок та великі обсяги сировини.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока, пише agravery.com.

Середня ціна екстраґатунку у порівнянні з попереднім періодом (13 тиждень) знизилися на 0,17грн і коштує 10,73 грн/кг.

«Початок квітня розпочався прогнозованим зниженням цін на молоко-сировину. До сезонного низхідного тренду додалися серйозні фактори, які посилюють цей рух. Один із найвагоміших — карантинні обмеження в рамках боротьби з поширенням COVID-19. У зв’язку з цим істотно впав попит на молочну продукцію, при цьому зросли затрати на виробництво як сирого молока, так і готової продукції», — зазначають аналітики АВМ.

Експерти додають, що вперше переробники почали констатувати надлишок молока у зв’язку зі скороченням об'ємів виробництва. Побільшало молока у переробників і від населення, для якого закрилися традиційні канали збуту. Не на руку зараз грає і початок сезону великого молока, який з кожним днем посилює профіцит сировини.

«У другій половині квітня прогнозується подальше зниження цін, що може тривати і впродовж травня. Це, у більшій мірі, буде залежати від тривалості і жорсткості карантинних обмежень та швидкості відновлення попиту, зокрема експортного. Проте надії подає Китай, який почав відновлювати економічну активність та демонструє поступове відновлення попиту. Зокрема, індекс цін молочних товарів на новозеландській молочній біржі на 257-й торговій сесії показав оптимістичні +1,2%, чого не очікували більшість експертів і що вселяє оптимістичні прогнози на майбутнє», — підкреслюють в Асоціації виробників молока.

На Донеччині планують вирощувати екологічну шипшину на експорт

Ветеран АТО з Костянтинівки, що на Донеччині, планує засадити лікувальною шипшиною 2 га саду та згодом експортувати її до ЄС.

Про це повідомляє suspilne.media, пише agravery.com.

2501 (Copy)
2501 (Copy)

Геннадій Попелюський безкоштовно отримав два гектари землі 2015 році. Разом із дружиною він висадив тут сад із 19 яблунь та персиків. Зараз фермери планують засадити 2 гектари території шипшиною та вирощувати її на експорт. Роботи хочуть розпочати вже найближчим часом.

«Екологічно чиста, спеціальна шипшина закуповується, вирощується за певними технологіями. Її переробляють і відправляють до Європи», — зазначив фермер.

Нагадаємо, заморозки знищили урожай ранніх абрикосів та персиків на Закарпатті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео