Орест Сарматський

Ціни на моркву наближаються до рекордних (Агро-новини)

жовт2210

Ціни на моркву в Україні вже в середньому в 1,6 разів перевищують минулорічні.

Про це повідомляє «АПК - Інформ: овочі і фрукти».

Незважаючи на сезонне збільшення пропозиції моркви на українському ринку, на даний момент фермерам вдається продавати цей овоч дорожче, ніж в другій половині жовтня 2016 р.

На даний момент фермери пропонують моркву по 3,5-4 грн/кг (€0,11-0,13/кг), тоді як минулого року в аналогічний період ціна на цю продукцію не перевищувала 2,8 грн/кг.

2201
2201

Ціни на моркву зараз є одними з найвищих для цього періоду за останні п’ять років. Дорожче, ніж зараз фермерам вдавалося продавати моркву лише у другій половині 2015 р.

Таку ситуацію з ціною фахівці пов’язують з досить суттєвим скороченням виробництва моркви в країні у поточному сезоні.

Аграрна продукція подорожчала на 10%

Середні ціни реалізації аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами України в січні-вересні 2017 р. зросли на 10,5%, порівняно з аналогічним періодом 2016 р.

Про це повідомляє УНІАН.

Продукція рослинництва за звітний період подорожчала на 5,8%, а тваринництва — на 32%, порівняно з аналогічним місяцем 2016 р.

У вересні, порівняно з серпнем, сільгосппродукція подешевшала на 0,5%. Зокрема, рослинницька продукція впала в ціні на 2,8%, а тваринницька — зросла на 8,8%.

2202
2202

Порівняно з вереснем 2016 р., середні ціни у вересні цього року зросли на 12,4%. Зокрема, вартість продукції рослинництва збільшилася 5,9%, а тваринництва — на 44,9%.

Уряд зацікавлений у розвитку фермерства і вітчизняного сільгоспмашинобудування

Кабінет Міністрів України в рамках виконання програм підтримки аграрного сектору вважає доцільним продовжити й посилити програми стимулювання розвитку фермерських господарств, зокрема в секторі тваринництва, а також розвитку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«Розвиток агросектору визначений пріоритетом. І це знайшло своє відображення у проекті бюджету. Ми в жодному разі не підтримуємо і не будемо підтримувати ніяких олігархів, а виключно вітчизняних виробників якісної сільгосппродукції.Треба підтримати малий і середній бізнес на селі. І ми зробили комплексні кроки підтримки національного фермерства, тваринницького комплексу, сільгоспмашинобудування. Мені потрібна зайнятість і робота на селі, і щоб на українських  полицях в магазинах була конкурентна і недорога українська продукція», — зазначив Володимир Гройсман.

2203
2203

Вибір читачів за тиждень

Відео