Тамара Коблик

У Чорткові хочуть збудувати сучасний виховний центр (фото)

Виховний центр міститиме католицьку школу І-ІІІ ступенів на 12 класів (проєктна потужність – 300 учнів) та дитячий дошкільний заклад на 50 місць

У п’ятницю, 9 червня, відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при відділі архітектури та містобудівного кадастру Чортківської міської ради. У порядку денному буде одне питання: розгляд ескізного проєкту виховного центру, який має намір збудувати Бучацька єпархія УГКЦ за кошти європейських донорів у Чорткові по вул. Монастирська. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Виховний центр міститиме католицьку школу І-ІІІ ступенів на 12 класів (проєктна потужність – 300 учнів) та дитячий дошкільний заклад на 50 місць релігійної організації «Чортківська дяківсько-катехитична академія ім. Священномученика Григорія Хомишина Бучацької єпархії УГКЦ».

Проєктант представив ескізний проєкт майбутнього виховного центру, присутні обговорили питання щодо композиції будівлі у цілому, функціональне зонування території виховного центру, зокрема влаштування інклюзивного середовища, організацію заїзду до будівлі, врахування існуючої містобудівної ситуації загалом тощо. Після представлення ескізу члени архітектурно-містобудівної ради мали змогу задати уточнюючі питання безпосередньо розробникам, внести свої пропозиції та корективи.

Згодом Бучацька єпархія УГКЦ отримуватиме містобудівні умови та обмеження, а тоді – безпосередній дозвіл на початок будівельних робіт.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео