Тамара Коблик

У Чорткові відкрили сквер на честь польського президента з дружиною, які загинули у авіакатастрофі (фото)

У сквері висадили два дуби, навколо вимостили бруківку, встановили лавки та ліхтарі, а головне - гранітну плиту на честь Леха Качинського та його дружини Марії

У Чорткові з’явився символ партнерства і дружби між українським та польським народами. З нагоди 500-ліття міста по вул. Залізнична, поруч із школою №6, урочисто відкрили сквер на честь Леха та Марії Качинських. Президент Лех Качинський, який загинув в авіакатастрофі під російським Смоленськом у 2010 році, завжди підтримував Україну та розумів небезпеку, котру завжди несли і несуть росіяни для всього цивілізованого світу. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Напередодні у сквері висадили два дуби, навколо вимостили бруківку, встановили лавки та ліхтарі вуличного освітлення, а головне – гранітну плиту на честь президента Польщі Леха Качинського та його дружини Марії. Всі роботи профінансувала громадська спілка «Міжнародне товариство польських підприємців в Україні».

На відкриття скверу прибуло чимало поважних гостей з Польщі та України, зокрема посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, народні депутати України Євгенія Кравчук та Володимир Гевко, начальник Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш, член правління ПЗУ СА і ПЗУ Життя СА Ернест Бейда, член правління ПЗУ СА Анджей Яворський, аташе з питань оборони посольства Польщі в Україні капітан Мацей Наленч, голова правління «Пластікс Україна» Іренеуш Дерек, єпископ Львівської архідієцезії Едвард Кава, голова правління «ПЗУ Україна» Яцек Адріан Матусяк та член правління «ПЗУ Україна» Павел Гжешік.

Начальник Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш урочисто зачитав звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди 500-ліття Чорткова, а посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцькі – від Президента Польщі Анджея Дуди.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео